luni, 12 martie 2012

Să-l ajutăm pe Eugen!!!


 Frați și Surori creștini Să-l ajutăm pe Eugen!!!
Postul să ne fie un prilej pentru fapte bune!!!
Vă scriu în speranţa că mă veţi susţine. Mă numesc Brad Eugeniu şi sunt locuitor al oraşului Chişinău. Istoria mea a început acum 28 de ani, atunci când m-am născut… Sufăr de o boală genetică a pielii, extrem de rară şi deosebit de grea, care se numeşte epidermoliză buloasă sau altfel numită “boala fluturaşului”.
Denumirea e frumoasă, dar boala e foarte dureroasă şi grea. Pielea e foarte sensibilă şi subţire, la orice lovitură plesneşte ori se umple cu bule de sânge ori cu lichid, mai apoi apar răni, care durează ani de zile. Mucoasa gurii la fel e traumatizată, dinţi aproape că nu am, am vărsături de sânge şi cel mai grav e că nu pot respira (din cauza contractării nasului). Tot corpul e pielea şi osul, tălpile sunt slab dezvoltate; un picior s-a scurtat cu timpul. Degetele s-au contractat, am un singur rinichi, iar cu anii boala progresează. Din cauza rănilor îmi este foarte greu să respir. Din păcate, noi ne tratăm singuri cu ce putem, în lipsa personalului adecvat care să-mi monitorizeze boala. Am nevoie de tratament costisitor zilnic, de unguente pentru prelucrarea pielii, materiale de pansament care la noi în ţară nu le avem şi pe care cu greu ne permitem să le procurăm. Sunt conştient că boala nu se tratează, dar există totuşi o speranţă în Germania, oraşul Freiburg, unde este o clinică universitară specializată pe bolnavi cu epidermoliză buloasă. Cunosc bolnavi cu o situație similară ca a mea, care, ajungând acolo, şi-au tratat esofagul, ochii, au fost învăţaţi cum să-şi îngrijească şi să-şi trateze corect pielea, să stopeze boala, ca să nu ajungă la consecințe mai grave şi să poată trăi fără dureri. Mi-aş dori mult să ajung şi eu acolo, pentru a primi o consultație şi a-mi îmbunătăţi situația. Am luat legătura cu medicii din clinică şi sunt disponibili de a mă programa, însă pentru aceasta am nevoie de o sumă de 20.000 euro, dintre care 12.000 euro deja i-am colectat şi mai am nevoie încă de 8.000 euro. Deja am şi programarea planificată pe 20 martie. Mulţumesc anticipat, sper la un răspuns pozitiv!

Telefoane de contact: (0-22) 468-068, 0-79192688, 0-69291843
BC „Mobiasbancă – Groupe Societe Generale” S.A., MOBBMD22
cod IDNO: 2001002663217
cont în EUR: 2259710SV47915907100
cont în USD: 2259710SV47915747100
cont în MDL: 2259710SV47916037100
BRAD EUGENIU
sursa: www.ortodoxia.md

Guvernul britanic interzice cruciuliţa la serviciu


În Europa occidentală a corectitudinii politice, este tot mai greu să fii creştin. În comunism, dacă purtai la gât cruciuliţă, în cel mai rău caz erai mustrat. În Marea Britanie a anului 2012, eşti concediat
      Avocaţii guvernului de la Londra vor cere judecătorilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) să respingă acţiunile celor care au fost concediaţi pentru că au refuzat să renunţe la simbolurile lor religioase în timpul programului.Ministerul britanic al Egalităţilor a cerut avocaţilor guvernului să se opună dreptului angajaţilor creştini de a purta cruciuliţă.
Acest fapt plasează pentru a doua oară coaliţia pretins de dreapta a lui David Cameron pe poziţii contrare celor ale Bisericilor Anglicană şi Romano-Catolică, după conflictul pe marginea căsătoriile între persoane de acelaşi sex, constată Daily Mail.

     CEDO va lua în discuţie în această primăvară cazurile Nadia Eweida şi Shirley Chaplin. Prima, fost funcţionar al British Airways la check-in, a fost concediată în 2006, după ce a refuzat să renunţe la cruciuliţa de la gât în timpul programului.
British Airways a lăsat-o mai moale, după ce cazul a provocat un imens scandal, dar Nadia Eweida,de 58 de ani, a continuat lupta pentru a restaura dreptul creştinilor de a purta simboluri religioase. Un drept care, spune ea, este acordat fără discuţii celor de alte credinţe.
Un caz asemănător este cel al lui Shirley Chaplin , o asistentă medicală de 56 de ani, căreia i s-a interzis să mai profeseze în clinica din Exeter, după ce a refuzat să-şi scoată sau să ascundă cruciuliţa de la gât.
Cele două femei au invocat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care permite libera manifestare a credinţei, dar justiţia britanică le-a respins acţiunile. Eweida şi Chaplin au primit sprijin, suprinzător, de la stânga politică. Laburistul Trevor Phillips, care conduce Comisia de Egalitate va pleda la CEDO pentru dreptul de a-ţi exprima credinţa.
Avocaţii guvernamentali, ascultând de indicaţiile ministrei liberal-democrate a Egalităţii, Lynne Featherstone, vor invoca faptul că "în nici un caz nu există vreun indiciu că a purta la vedere o cruciuliţă sau un crucifix ar fi o formă recunoscută de creştinism; cu atât mai puţin că ar fi o cerinţă obligatorie a credinţei lor". Diavolul se ascunde în detalii.
Un purtător de cuvânt al Home Office, care supraveghează funţionarea Ministerului Egalităţii a declarat: "Legea Egalităţii statuează foarte clar că oamenii au dreptul să-şi exprime credinţa în mod legitim, atâta timp cât asta nu duce la discriminarea unui grup sau a unui individ. De aceea Marea Britanie nu încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, aşa cum invocă petentele."
Fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey punctează: "Ironia soartei face ca ori de câte ori guvernele şi tribunalele apreciază că Crucea este ceva lipsit de importanţă, ea, Crucea, devine astfel un simbol încă şi mai important, o expresie încă şi mai puternică a credinţei noastre!"

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”